perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kevään ja kesän kakkuja

Miten se blogin päivitys onkin aina niin vaikeeta. Tai vaikeempaa mulle on kuvien läpikäynti ja muokkaus sekä rajaus blogikelpoisiksi. Vaikken kuvilleni juuri muuta tee kuin rajaan ja pienennän. Mutta tässä kevään ja kesän kakkukimara.


Tämä kakku on tehty jo maaliskussa. Innoittajana oli kinuskikissan kakku. Oma kakku on tehty Brunbergin Alku-karkeista ja ohjetta soveltaen.


Kakussa oli myös Pandan lakuja sattumaylläreinä.


Toinen samanlainen meni joukkueen talvikauden päätösbileisiin.


Keväällä juhlittiin myös omia synttäreitäni. Päälinen on Odensen valmiiksi kaulittu mansikan makuinen marsipaani. Sitä oli todella vaikeaa käsitellä mielestäni ja lopputulos ei ollut niin siisti kuin oisin toivonut.


Lomallekin tuli lähdettyä joskus kesäkuussa.


Juhannuksena tein ensimmäistä kertaa kaulittavaa valkosuklaamassaa.


Kevään ja alkukesän hittikakku oli Nigellan suklaapavlova.


Pienempi versio.


Mansikkaversio.


Kesän ehdoton suosikki on tietty mansikka-kermakakku. Vaalea sokerikakkupohja, paljon mansikoita ja kermaa. Kyllä on niiiin hyvää. Ja kakku katoaa aina yhtä nopeasti.


Toinen versio. Kuumalla ilmalla oli haasteita saada kerma vatkattua ja laitettua se kakun päälle.


Löysimpä parvekkeeltani sitruunamelissaakin kakkua koristamaan.


Kakun ei aina tarvitse ollla syötävä. Tässä siis vaippakakku.


Ja aina ei mene niinku Strömsössä. Täytteet hieman pursuilivat. Olisi pitänyt malttaa antaa täytteen tekeytyä jääkaapissa.

3 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen noiden kuvien suhteen, aina niitä tulee napsittua, mutta sit tuntuu et se käsittely on maailman vaikeinta, jotta saa ne blogikelpoisiksi. :)

    Mutta siis ihan mielettömiä noi kaikki kakut!Aikasempaan postaukseen liittyen toivoisin postausta/reseptiä noille macarons -leivoksille. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kakkuja olet leiponut!
    Mitä tuo kaulittava valkosuklaamassa on??

    VastaaPoista
  3. Tuulis, pahoittelut, että vastaaminen on jäänyt. Löysin netistä ohjeen ja sillä tein:
    Also, for White Chocolate Fondant

    16oz. white chocolate
    5oz. glucose
    2oz. simple syrup (1:1 ratio)
    1 # (pound), 8oz. rolled fondant (ready made)

    1) Melt white chocolate, over hot water to 100 degrees F. Then allow to cool to room temperature.
    2) Separately whisk together the glucose and simple syrup and heat to 90 degrees F. Pour this mixture over the white chocolate and stir together until uniform.
    3) Pour mixture into a bowl, cover the surface with plastic wrap, and allow to rest for 24 hours at room temp.
    4) The next day, knead the modeling chocolate until pliable.
    5) When ready to cover the cakes, mix together the white modeling chocolate and rolled fondant. The mixture is now ready to enrobe the cakes.

    VastaaPoista