AlkuruokaKantarellikeitto ruiskuorella
Pääruoka
Peuranpaisti ja uunijuurekset
Jälkiruoka
Pannacotta
Kantarellikeiton ohje on täältä. Ruistaikinan tein itse.
Ruistaikina:
0,7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
suolaa
50 g voita
1 rkl vettä
Sekoita jauhot ja suola. Nypi huoneenlämpöinen voi jauhoihin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa keiton teon ajan.
Paistin tein kuten teen yleensä. Huoneenlämpöisestä paistista poistetaan kalvot. Hierotaan pintaan pippuria, suolaa, timjamia ja rosmariinia. Ruskistetaan kuumalla pannulla tilkassa öljyä ja nokareessa voita. Ja paistetaan vielä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 53 astetta. Kääri paistamisen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
Juurekset pyöräytin tilkassa pippurilla, suolalla ja rosmariinilla maustetussa öljyssä ja paistoin 225 asteisessa uunissa 45 min.
Juurekset pyöräytin tilkassa pippurilla, suolalla ja rosmariinilla maustetussa öljyssä ja paistoin 225 asteisessa uunissa 45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti