perjantai 26. helmikuuta 2010

Paistettu ananas

Hesarin ruokatorstain ohjeena oli paistettu ananas. Kotona sattui olemaan kypsä kokonainen ananas, joten pitihän tätä reseptiä kokeilla. Muokkasin vähän reseptiä, kun en vielä huhmaretta omista.



1 kypsä ananas
1/2 tl kanelia
1/4 tl vanlijajahetta
1/4 tl jauhettua maustepippuria
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl rommia
2 dl vettä

Sekoita sokeri ja mausteet. Paloittele ananas. Kierittele ananakset sokerissa.








Kuumenna pannu lisää voi ja sokeroidut ananakset.




Paista ananakset joka puolelta. Kaada 2 rkl rommia pannulle ja sytytä rommi palamaan. HUOM älä tee tätä liesituulettimen alla! Kun rommi on palanut ja liekki sammunut, ota ananakset pois pannulta. Lisää 2 dl vettä ja keitä kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi. Tarjoile ananakset kastikkeen ja jäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Täältähän löytyi ihan uusi bloggaaja! Kyllähän tänne nettimaailmaan vielä mahtuu hyvin uusia blogin pitäjiä. :) Tämä on kyllä todella mukava harrastus.

    VastaaPoista
  2. Kiva uusi blogi! :) Törmäsin miekin tänne ensimmäistä kertaa. Tosi herkullisen näköistä ananasta, tykkään kovasti kaikista tuoreista hedelmistä.. Paistettuna varmasti vielä parempaa kuin ihan silteensä syötynä :P

    VastaaPoista