Hesarin ruokatorstain ohjeena oli paistettu ananas. Kotona sattui olemaan kypsä kokonainen ananas, joten pitihän tätä reseptiä kokeilla. Muokkasin vähän reseptiä, kun en vielä huhmaretta omista.
1 kypsä ananas
1/2 tl kanelia
1/4 tl vanlijajahetta
1/4 tl jauhettua maustepippuria
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 1/2 dl sokeria
2 rkl rommia
2 dl vettä
Sekoita sokeri ja mausteet. Paloittele ananas. Kierittele ananakset sokerissa.
Kuumenna pannu lisää voi ja sokeroidut ananakset.
Paista ananakset joka puolelta. Kaada 2 rkl rommia pannulle ja sytytä rommi palamaan. HUOM älä tee tätä liesituulettimen alla! Kun rommi on palanut ja liekki sammunut, ota ananakset pois pannulta. Lisää 2 dl vettä ja keitä kunnes seos on muuttunut siirappimaiseksi. Tarjoile ananakset kastikkeen ja jäätelön kera.
Täältähän löytyi ihan uusi bloggaaja! Kyllähän tänne nettimaailmaan vielä mahtuu hyvin uusia blogin pitäjiä. :) Tämä on kyllä todella mukava harrastus.
VastaaPoistaKiva uusi blogi! :) Törmäsin miekin tänne ensimmäistä kertaa. Tosi herkullisen näköistä ananasta, tykkään kovasti kaikista tuoreista hedelmistä.. Paistettuna varmasti vielä parempaa kuin ihan silteensä syötynä :P
VastaaPoista