keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Tervetuloa kotiin -kakku

Pikkuveli oli vajaan puoli vuotta reissussa. Reissaajalle tein tällaisen kakun, kun palasi kotiin. Koristeluidea ja hahmot ovat ystävältäni matkittu. Päälinen on vaahtokarkkifondanttia, koristeet sokerimassaa, pohjana sienikakku ja välissä kinuskikermaa (sovellettu kinuskikissan ohjeesta) ja puolukoita.

























Pohja:

Sienikakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi tipottain vaahdon joukkoon edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivataineet ja sekoita varovasti. Paista voidellussa ja korppujauhoitetussa kakkuvuoassa (23 cm) 200 astetta ja 30 min.

Täyte:
Kinuskivaahto
3 dl + 3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
4 liivatelehteä
½ dl vettä
puolukoita

Sekoita 3 dl kerma ja sokeri kattilassa, kiehauta. Anna kiehua kaksi minuuttia. Laita jääkaappiin jäähtymään yön yli.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa noin 3 dl kuohukermaa tai flora vispiä tms. vaahdoksi. Vatkaa myös kinuskikerma vaahdoksi. Yhistä vaahdot ja lisää 2 dl turkkilaista jogurttia. Kiehauta vesi, purista vesi liivatelehdistä ja lisää veteen. Sekoita liivatteet hyvin veteen ja jäähdytä hieman. Sekoita kinuskivaahtoon. Jaa täyte kahteen väliin ja lisää päälle puolukoita.

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vaahtokarkkifondant (yleiskoneella):

280 g vaahtokarkkeja (esim. Little Becky White Marshmallows)
2 tl vettä
6 dl tomusokeria

Pyyhi öljyyn kostutetulla talouspaperilla mikronkestävä kulho. Laita vaahtokarkit ja vesi kulhoon. Sulata vaahtokarkit täydellä teholla noin 20 sekuntin erissä. Yhteensä noin kaksi minuuttia. Sihtaa 4 dl tomusokeria yleiskoneen kulhoon ja kaada vaahtokarkkimassa tomusokerin päälle. Vaivaa taikinakoukulla. Tarvittaessa irroittele kuorrutetta nuolijalla kulhosta. Sihtaa 2 dl tomusokeria erissä vielä kuorrutteen päälle ja vaivaa kunnes kuorrute irtoaa vuoasta. Anna teettyä yön yli kelmun sisällä.

1 kommentti:

  1. Ihania hahmoja!
    Joo on tää ala kyl iha paras :))
    Toivottavasti paranen pian.. :/

    VastaaPoista