keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kakkuja ennen blogia

Laitetaanpas vähän kuvia kakuista ennen blogia, ovat kuitenkin noin puolen vuoden sisään leivottuja.



Isoveljen kolmekymppisille tein golfkakun. Kuorrute on marsipaania ja sokerimassaa sekaisin, noin puolet ja puolet. Bunkkerit keksimurua, mailat sokerimassaa, joiden sisällä on spagettia, ja pallot sokerihelmiä. Pohjana oli tumma kääretorttupohja neljässä osassa, välissä oli banaania mössönä ja mansikkarahkaa. Koska toi alusta oli tuollainen syvenevä, niin en saanut noita reunoja rypyttömäksi.



Tämä kakku on kinuskikissan ohjeella tehty. Tein ohjeen 2/3 kertaisena ja ihan tavallisesta maitorahkasta, koska en halunnut ihan niin makeaa kakkua.




Tämä kakku syntyi, kun kokeilin tehdä sienikakkua ja tein sen hölmöyksissäni Lekuen irtopohjavuokaan ja siihen keraamiseen pohjaanhan se otti kiinni, vaikka olin voidellut ja korppujauhonnut. Kokosin sitten kakun pienempään vuokaan ja täytin mitä nyt sattui kaapista löytymään. Mies sai viedä työpaikalle tuhottavaksi. :)




Tästä kakusta piti tulla ensimmäinen marsipaanilla kuorrutettu kakku. Tein sen kääretorttupohjasta ja mansikoita sekä valkosuklaavaahtoa on sisällä. Hyydytin sen tämäntapaiseen lasikulhoon, koska ajattelin, että olisi helpompi se sitten päällystää. No en sitä sitten kuitenkaan päällystänyt. Harjoittelin sitten koripunosta sen sijaan. Kermavaahdon joukkoon sekoitin kaakaojauhetta.



Nämä kakut sitten tein tuon edellisen jämistä kahvikuppeihin ja kuorrutin sokerimassalla.



Aika ylimakeita näistä tuli ja se taisikin vaihtaa kakunkuorrutteet suunnitelluista tuohon isompaan.



Tämän tein vähän tuon edellisen jälkeen. Samaan vuokaan hyydytin ja marsipaanilla kuorrutin. Yritin myös vähän väkertää koristeita. Etenkin tuota kukkasten tekoa pitää kyllä vielä harjoitella. :D

1 kommentti:

  1. Golfkakku on mahtava (näytin luennolla istuessani kuvan myös yhelle golfaavalle koulukaverille joka oli ihan et wooooou! :D). Autokakkua odotellessa! :)

    VastaaPoista