tiistai 2. maaliskuuta 2010

Sämpylöitä

Itsetehdyt sämpylät on parhautta.



Ainekset:
5 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2,5 dl kauraleseitä
0,5 dl ruisleseitä
3 dl grahamjauhoja
5-6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, hunaja ja leseet. Anna levätä 5 min. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa vielä öljy. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia liinan alla. Leivo taikinasta sämpylöitä tai kierteitä.



Kohota sämpylöitä vielä liinan alla puolisen tuntia. Sivele sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseitä päälle. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista 10-12 minuuttia.


Toisesta puolesta taikinaa tein kierteitä.



Täyte:
juoksevaahunajaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
parmesanraastetta
juustoraastetta

Kauli taikinasta levy. Levitä täytteet ja kierrä levy rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm siivuja ja laita pellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota 3o min liinan alla, voitele vedellä ja paista kuten normaalit sämpylät.

2 kommenttia:

  1. Löysinpäs täältä kivan blogin:o). Ihania leivonnaisia olet tehnyt. Sopiiko linkitys?

    VastaaPoista