tiistai 6. huhtikuuta 2010

Baileys rocky road

Tällaista herkullista hiihtoevästä nautittiin Lapin talvilomalla. Ohje on muokattu brittiläisen delicious magazinen ohjeesta.




Baileys rocky road:
100 g suolatonta voita
4 rkl Baileys likööriä
300 g laadukasta tummaa suklaata
50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
6 kpl fudge -irtokarkkeja
70 g rusinoita
100 g valkosuklaata

1. Vuoraa neliskulmainen (noin 23 cm x 8 cm) vuoka leivinpaperilla.
2. Laita voi, tumma suklaa ja Baileys vesihauteeseen. Sulata suklaa sekä voi.
3. Rouhi pistaasit, fudget ja valkosuklaa.
4. Sekoita rouhitut aineet ja rusinat sulaan seokseen ja kaada seos vuokaan.
5. Anna jäähtyä 2-3 h ja leikkaa levy paloiksi.

Alkuperäisessä reseptissä oli 200g vaahtokarkkeja ja 75 g keksinmuruja, korvasin ne fudgella ja rusinoilla. En myöskään tehnyt roadia eli sulattanut 50 g valkosuklaata ja kaatanut sitä suklaan päälle "tieksi". :)

4 kommenttia:

  1. Ah, tää oli varmasti Tyrmäävän Ihanaa....!!!!

    VastaaPoista
  2. pistaasipähkinöitä, suklaata, vaahtokarkkeja...mmmm...mikä voisi olla parempi yhdistelmä!! Tätä täytyy kokeilla! :D

    VastaaPoista
  3. Vaahtikset ei oo mun suurimpia suosikkeja, joten itse jätin ne pois. Mut kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Hei. Täällä Sly 11 parisi ilmoittautuu :) Ihania herkkuja, tutustun muuten blogiisi samalla, jos vaikka paketteihin löytyisi lisää ideoita :)

    VastaaPoista