maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pashapullatorttu

Paistin jälkeen oli jälkkäriksi pashapullaa. Ohje on uusimmasta Pirkasta, mutta tietty muunettu omaan makuun.



Taikina:
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 6 dl jauhoja
3/4 dl margariinia

Täyte:
100 g rusinoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 tlk maitorahkaa
2 munaa + loput voitelumunasta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Voiteluun:
1 muna

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää margariinisula alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1/2 tuntia.

2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöydällä ja erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.

3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.

4. Sekoita rahkaan munat, sokerit, perunajauhot, rusinat, sitruunankuori ja -mehu. Voitele palmikkoreuna munalla ja sekoita loput munasta rahkaseokseen. Kaada täyte kohonneen pohjan päälle.

5. Paista pullaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30minuuttia, kunnes reuna saa väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna pullan jäähtyä ja irrota vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti