Edellisestä postista on melkein kolme viikkoa, pahoittelut. On muka ollut niin kiire ja talvilomat vietetty jne. Leiponut ja laittanut olen kyllä paljonkin eli uusia aiheita kyllä on. Viime torstaina tein pizzaa vähän pidemmän kaavan mukaan eli keittelin kunnon tomaattikastikkeen. Pohjan unohdin tehdä edellisenä päivänä, mutta ihan hyvää tuli vaikka pohja oli tehty samana päivänä.
Tomaattikastike (Ohje mukailtu Glorian ruoka & viini, nro: 67):
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 tlk (500 g) paseerattya tomaattia
2 tlk tomaattipyrettä
1/2 rkl punaviinietikkaa
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Pilko sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, viinietikka, oregano ja basilika. Hauduta kastiketta kannen alla 45 min. Mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Tästä riittää noin 3-4 pellilliseen pizzaa.
Pohja (Myllyn Paras Durumvehnäjauhopussista):
1,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumvehnäjäuhoja
Liuota hiivaa kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina leivinpaperille ja kohota. Lämmitä uuni ja pelti 250 asteiseksi. Täytä pizza nopeasti, kun uuni on lämmennyt. Tähän pizzaan tuli tomaattikastike, vähän edam raastetta, tuoretomaattia ja vuohenjuustoa. Ota pelti uunista ja vedä pohja pellille ja laita uuniin. Paista kunnes pizza on kauniin värinen. Kuuman pizzan päälle laitoin ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa. Nauti punaviinin kera.
voi jessus että näyttää ihanalta! Tämmöset ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla ryyditetyt pizzat on ihan kotigourmeeta :)
VastaaPoistaOli kyllä mukavaa vaihtelua jokaperjantaiselle kinkkuananaspizzalle.
VastaaPoistaOli muutes aiva mahtavaa. En oo ikin tajunnu miten hyvin viini voi mitää täydentää, mutta tässä se toimi ku mikäki taikajuoma. Cono Sur Cabernet Sauvignon Reserva 2008. ;)
VastaaPoistaKiva, että maistui. ;)
VastaaPoista