keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kakkuja ennen blogia

Laitetaanpas vähän kuvia kakuista ennen blogia, ovat kuitenkin noin puolen vuoden sisään leivottuja.



Isoveljen kolmekymppisille tein golfkakun. Kuorrute on marsipaania ja sokerimassaa sekaisin, noin puolet ja puolet. Bunkkerit keksimurua, mailat sokerimassaa, joiden sisällä on spagettia, ja pallot sokerihelmiä. Pohjana oli tumma kääretorttupohja neljässä osassa, välissä oli banaania mössönä ja mansikkarahkaa. Koska toi alusta oli tuollainen syvenevä, niin en saanut noita reunoja rypyttömäksi.



Tämä kakku on kinuskikissan ohjeella tehty. Tein ohjeen 2/3 kertaisena ja ihan tavallisesta maitorahkasta, koska en halunnut ihan niin makeaa kakkua.




Tämä kakku syntyi, kun kokeilin tehdä sienikakkua ja tein sen hölmöyksissäni Lekuen irtopohjavuokaan ja siihen keraamiseen pohjaanhan se otti kiinni, vaikka olin voidellut ja korppujauhonnut. Kokosin sitten kakun pienempään vuokaan ja täytin mitä nyt sattui kaapista löytymään. Mies sai viedä työpaikalle tuhottavaksi. :)




Tästä kakusta piti tulla ensimmäinen marsipaanilla kuorrutettu kakku. Tein sen kääretorttupohjasta ja mansikoita sekä valkosuklaavaahtoa on sisällä. Hyydytin sen tämäntapaiseen lasikulhoon, koska ajattelin, että olisi helpompi se sitten päällystää. No en sitä sitten kuitenkaan päällystänyt. Harjoittelin sitten koripunosta sen sijaan. Kermavaahdon joukkoon sekoitin kaakaojauhetta.



Nämä kakut sitten tein tuon edellisen jämistä kahvikuppeihin ja kuorrutin sokerimassalla.



Aika ylimakeita näistä tuli ja se taisikin vaihtaa kakunkuorrutteet suunnitelluista tuohon isompaan.



Tämän tein vähän tuon edellisen jälkeen. Samaan vuokaan hyydytin ja marsipaanilla kuorrutin. Yritin myös vähän väkertää koristeita. Etenkin tuota kukkasten tekoa pitää kyllä vielä harjoitella. :D

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Tonnikalalla täytetyt letut

Sunnuntain iltapalaksi tein täytettyjä lettuja.



Peruslettutaikina (itse tein kaksinkertaisen taikinan):
2 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1-1,5 rkl öljyä
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy. Anna turvota puolisen tuntia. Lisää munat ja paista. Itse käytin paistamisessa margariinia. (Jos tekee makeita lettuja, voi lisätä 1 tl vanilliinisokeria. Sokerin voi jättää myös pois kokonaan.)



Täyte (ohje on äidiltäni):
1 purkki raejuustoa
1 purkki tonnikalaa vedessä
1 pussi herne-maissi-paprikaa
1 tl sitruunapippuria
1 nippu tilliä hienonnettuna.

Sekoita ainekset keskenään.



Tästä tuli täyte kuudelle letulle.



Raastoin juustoa vielä päälle ja pistin hetkeksi mikroon.



Jälkkäriksi tein vielä letun valkosuklaalla. Suklaat letulle, lettu rullalle ja rulla mikroon minuutiksi.



Ja hyvää oli tämäkin. :)

Taas popseja

Popsi-innostus iski oli pakko tehdä vähän lisää.



Käytin taas vanilja-toffee dominoita ja kokeilin myös Rainbow cookieista sekaan laitoin sitruunatuorejuustoa ja kuorrutin fazerin Block suklailla, valkoista ja vaaleaa suklaata.



Samalla kokeilin uutta tikkarimuottia. Suklaata on kätevä levittää silikonisudilla.



Täytin myös tikkarit popsimassalla.



Valmiit tikkarit. Vähän tuli suhruisia, pitää vielä harjoitella siis.



Yli jääneet suklaat pursotin suklaamuotteihin, joissa oli kultakoukeroita.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Domino popsit

Bakerellan blogista löytyy ihania popseja. Näistä on hullaannuttu myös monissa suomalaisissa blogeissa.

Tässä omat ekat kokeiluni. Täytteenä pinkkejä dominoja ja päällä candy meltsiä. Samalla kokeilin ekaa kertaa myös suklaatransfereja.



Tässä toinen kokeilu. Sisällä Tuplaunelma Vanilja Toffee Domino, kuorrute on Pandan valkosuklaata, jota vähän myös värjäsin pastavärillä. Oli vähän kokeilu, ei tullut ihan haluamaani väriä, mutta en tiennyt voiko suklaata edes värjätä pastavärillä, joten sinänsä ihan onnistunut.



(Pahoittelut huonolaatuisista kuvista, pitäis kuvata päivällä.)

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Ameriikan pannukakut

Eilen illalla tehtiin vähän pannareita.




Hyviä olivat. Resepti löytyy täältä.


torstai 11. maaliskuuta 2010

Shoppailua Tukholmassa

Olin alkuviikosta Tukholman risteilyllä ja Tukholmassa kiertelin paikallisia leivonta yms. liikkeitä. Lähtiköhän homma vähän lapasesta? :D No, paljon sain ainakin tarpeellista ja vähän extraakin. Näistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Tukholmassa kevät oli himpun verran pidemmällä kuin täällä eli oikein mukava keväinen shoppailupäivä tuli vietettyä.


Tässä ostokset:


Mukaan lähti:
Lagamatista:
4 Crème brûlée -vuokaa
4 kohokasvuokaa
Lagerhausilta:
sydänvuoka
muffinsivuokia
sydänkynttilöitä
Panduro hobbystä:
punaista pastaväriä
vadelmaesanssia
lakritsijauhoa
Coop extrasta ja HemKöpistä:
marsipaania
valmiiksi kaulittu mansikanmakuinen marsipaanilevy
nougaata
suklaita
koristerakeita
kaakaojauhoa
vanilijasokeria
Laivalta:
mokkapapuja
vaahtokarkkeja
Valrhona Caraibe -suklaata

Kävin myös The English Shopissa.

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Sämpylöitä

Itsetehdyt sämpylät on parhautta.



Ainekset:
5 dl maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2,5 dl kauraleseitä
0,5 dl ruisleseitä
3 dl grahamjauhoja
5-6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, hunaja ja leseet. Anna levätä 5 min. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa vielä öljy. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia liinan alla. Leivo taikinasta sämpylöitä tai kierteitä.



Kohota sämpylöitä vielä liinan alla puolisen tuntia. Sivele sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseitä päälle. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista 10-12 minuuttia.


Toisesta puolesta taikinaa tein kierteitä.



Täyte:
juoksevaahunajaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
parmesanraastetta
juustoraastetta

Kauli taikinasta levy. Levitä täytteet ja kierrä levy rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm siivuja ja laita pellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota 3o min liinan alla, voitele vedellä ja paista kuten normaalit sämpylät.