sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäiväkakku

Uusimman Kotilieden kakkukoulussa oli ihana valkovuokkoinen kerroskakku. Surffaillessani kakkukoulun kirjoittajan, kinuskikissan, blogissa oli samoja valkovuokkoja käytetty Baileys-juustokakussa ja valinta oli helppo tehdä. ;) Päädyin juustokakkuun, ohjetta tietysti soveltaen. Kakkua tarjottiin tänään mm. äidille, mummolle ja tulevalle anopille.





Baileys-juustokakku
(24 cm vuoka)
Pohja:
250 g kaurakeksejä
120 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
1 dl tomusokeria
250 g mascarpone-juustoa
250 g maitorahkaa
2 valkuaista
1,3 dl Baileys-likööriä




1. Murskaa keksit murusiksi ja sulata margariini juoksevaksi. Sekoita.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos irtopohjavuokaan ja sen reunoille.
3. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Vatkaa kerma ja lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa.
6. Lisää rahka ja mascarpone-juusto.
7. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä vaahdot.
8. Kuumenna 3 rkl Baileysiä kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen.
9. Lisää Baileys vaahtoon ja tämän jälkeen liivateliuos ohuena nauhana ja hyvin sekoittaen.
10. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä yön yli.


Kukkakoristeet tein sokerimassasta. Koristeiden teko ja etenkin niiden siirto vaatii vielä harjoittelua. Lähes puolet kukista meni rikki koristeluvaiheessa. Pitäisi ehkä myös tehdä koristeet hieman aiemmin kuin edellisenä päivänä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti