maanantai 3. toukokuuta 2010

Juustosarvet

Tämän ohjeen olen saanut ystävältäni. Nämä makoisat suolapalat maistuvat illanistujaisissa tai vaikka aamupalalla.




Juustosarvet 24 kpl:
7,5 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
40 g hiivaa
200 g juustoraastetta
voiteluun muna
päälle unikonsiemeniä

1. Nypi huoneenlämpöinen margariini jauhojen joukkoon.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon.
3. Lisää maidon joukkoon suola ja sokeri.
4. Lisää maito jauho-voiseokseen ja alusta tasaiseksi.
5. Jaa taikina kahtia ja kauli puolikkaasta taikinasta iso ympyrä.




6. Jaa ympyrä taikina- tai pizzapyörällä 12 osaan. Ripottele juustoraastetta ympyrän ulkoreunoille.
7. Kääri juustot piiloon ja asettele sarvet pellin päälle kohoamaan. Valmista toinen osa taikinasta samoin.
8. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
9. Voitele sarvet munalla ja ripottele unikonsiemeniä päälle.
10. Paista noin 12 minuuttia.



Täytteitä voi varioida oman mielen mukaan. Vuohenjuusto esimerkiksi sopii hyvin täytteeksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanan helponkuuloinen voisarviresepti, vuohenjuuston kanssa voisi olla todella herkkua! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä eivät olekaan varsinaisia voisarvia, joissa kaulitaan sitä voita sinne väliin miljoona kertaa, että saadaan lehtevä taikina. ;) Siksi siis helppo resepti, mutta hyviä ovat silti.

    VastaaPoista