sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Crème brûlée

Äitejä hemmoteltiin tänään lounaalla pitkän kaavan mukaan ja jälkkärinä komeili Crème brûlée eli paahtovanukas. Ohje on Jamie Oliverin Alastoman kokin paluu -kirjasta.




Crème brûlée:
6 annosta

3 dl kermaa
2 dl maitoa
1 mm vaniljajauhetta
8 munankeltuaista
1 dl sokeria

250 g raparperihilloa

Laita kerma, maito ja vanilja kattilaan. Kuumenna hitaasti lähes kiehuvaksi. Vatkaa sillä välin keltuaiset ja sokeri. Lisää kermamaito-seos munavaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Poista kaikki kuplat ja vaahto seoksen pinnalta. Lusikoi raparperihilloa vuokien pohjalle ja kaada seos päälle. Aseta vuoat uunipellille ja kaada lähes kiehuvaa vettä pellille noin puoleenväliin vuokia. Paista 170 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes seos on reunoilta hyytynyt, mutta yhä hiukan tutiseva keskeltä. Jäähdytä vanukkaat huoneenlämpöisiksi ja siirrä sitten jääkaappiin odottelemaan tarjoilua. Ripottele juuri ennen tarjoilua vanukkaiden pinnalle ruokosokeria ja karamellisoi kaasupolttimella tai muutama minuutti uunin grillivastuksien alla.

Alkuperäisessä reseptissä raparperihillo tehtiin kiehauttamalla 300 g tuoretta raparperia paloina, 3 rkl sokeria ja 5 rkl vettä ja hauduttamalla raparperit kypsiksi ja pehmeiksi. Koska vielä en ole saanut tuoreita raparperinvarsia jouduin tyytymään Meritalon raparperihilloon.




Äitienpäivän menu:
Lohi Skagen
-
Peuranpaistia ja kanttarellikastiketta
keitettyjä perunoita ja porkkanoita
fetasalaattia
-
Crème brûlée
-
kahvi ja äitienpäiväkakku

Harmi etten kiireessä ehtinyt ottamaan kattauksesta tai muista ruuista kuvia.


EIDT 10.5.2010

Eilisen leftovereista tein tänään itselleni lounaaksi pyttipannun. Pieni kurkistus siis eilisen eväisiin, tosin vähän arkisemmassa muodossa. :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti