maanantai 3. toukokuuta 2010

Sunnuntain brunssi

Viikko sitten sunnuntaina intouduin tekemään brunssin.



Tarjolla oli:
Juustosarvia
Pekonia
Uppomunia
Tomaattia
Salaattia
Amerikanpannukakkuja
Itsetehtyä vadelmahilloa



Inspiraation uppomuniin ja pekoniin sain sokkokokki-ohjelmasta. Munat onnistuivatkin ihan hyvin ensimmäiseksi kokeilukerraksi.

Uppomunat:
2 munaa
1 l vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
suolaa


Keitä vesi kiehumispisteeseen. Riko sillä välin munat esim. kahvikuppiin, kauha tai jokin muu kulho käy myös. Lisää suola ja etikka. Hämmennä vesi "pyörimään" lusikalla. Pyöräytä munat kiehuvaan veteen. Veden pitää kiehua vain hiljalleen. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta munat reikäkauhalla kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Nauti suolan ja pippurin kera. Munat sopivat hyvin leivän päälle tai salaattiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti